Kultaa, hopeaa vai pronssia – korukilpailuiden sisällä

Erilaiset korukilpailut tuovat tekijöitä hienosti esille, ja samalla korujen käyttäjien ja muiden alasta kiinnostuneiden tietoisuuteen. Ne antavat näkyvyyden ja mahdollisten upeiden palkintojen lisäksi paljon muutakin, jopa korvaamattoman arvokasta: Korualan ammattilainen voi saada ammennettua niistä tukea omaan suunnittelulliseen näkemykseensä, sekä kehitettyä omaa ammatillista osaamistaan. Kilpailuosallistumisilla niin uusi ja aloitteleva tekijä, kuin vanha konkarikin voivat haastaa itseään koruvalmistuksessa ja -suunnittelussa.

Itse korumuotoilijana koen, että kilpailut ovat mahdollisuus jäsennellä omaa kädenjälkeäni ja purkaa omia ajatuksiani ja luovuuttani puhtaasti omiin teoksiini, vaikka asiakkaiden upeiden unelmien toteuttaminenkin on minulle niin rakasta. Lisäksi kansainvälinen kilpailumenestys on tuonut huomiota myös Suomessa ja saavuttanut uutta asiakaskuntaa.

Kilpailuihin valmistautuminen on minulle erittäin mieluisaa puuhaa, omanlaistaan meditaatiota. Viritän ajatuksiani tutustumalla kilpailun aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen, sekä muun muassa sosiaalisesta mediasta löytyvään materiaaliin. Nämä tarjoavat usein uusia katsontakantoja ja samalle herättelevät minua löytämään uutta näkökulmaa omaan ajatteluuni. En yleensä lähde suoraan suunnittelemaan teoksia, vaan ideat saavat muhia alitajunnassa joskus jopa kuukausiakin. Heti kun jokin idea syttyy, pikaluonnostelen sen välittömästi ylös muistiin jatkojalostamista odottamaan. Varsinaisen kilpailutyön suunnittelu ja mahdolliset materiaalikokeilut yleensä alkavat konkreettisesti kalenterimuistutuksen avustamana pari kuukautta ennen määräaikaa.

 

Kun kilpailutyö on tuomaroitavana, alkaa ihana, jännittävä, vatsanpohjassa tuntuva odotus. Samalla huomaan usein jo selaavani taas korukilpailuiden listaa ja kohta sama mukaansatempaava prosessi alkaa taas.

Parhaillaan sormukseni Light of Dawn on Vuoden Kaunein Sormus 2022 -kilpailun finaalissa! Voit äänestää sormuksen kilpailun voittoon kilpailun kotisivuilla, sormukseni kilpailee numerolla 7. Käy tutustumassa Light of Dawn-sormuksen tarinaan finalistikuvaa klikkaamalla.

Kaunista syksyn jatkoa!
Hanna Korhonen
Muotoilija | Kultaseppä

Kilpailumenestyksiä

-Vuoden Kaunein Sormus, finalisti 2022

-A’Design Award, Italia: Jewellery, eyewear and watch design, pronssinen palkinto 2022

-Vuoden Koru, finalisti 2022

-International Pearl Design Competition, USA: Wedding -kategoriavoitto 2021

-Vuoden Koru, 3. sija 2021

-International Pearl Design Competition, USA: Orient -kategoriavoitto 2020

-Aqua, Ambra, Aquila – kansainvälinen meripihkakoru-kilpailu, finalisti 2020

-Timanttijahti, 2. palkinto 2016

-Vuoden Kaunein Sormus, finalisti 2014

Artikkelin kuvat:

Hanna Korhonen

Teemu Töyrylä/Studio Töyrylä

Visual RAMA